Je hebt als mens een hoop in je mars. Veel meer dan je denkt. Maar we ervaren dit vaak niet zo. En dat komt doordat we ons constant vergelijken, beoordelen en veroordelen op basis van de waarden en normen die we aanhangen. Dit is jammer want we doen onszelf en anderen daarmee te kort. Om de simpele reden dat je slechts de normen en waarden bevestigt en niet de capaciteit die je tot je beschikking hebt.

Hoofd en hart

Hier kom je pas achter wanneer je meer gehoor gaat geven aan je verlangens. En dan niet de verlangens die je denkt te hebben op basis van diezelfde normen en waarden, maar verlangens die recht doen aan wie je bent en wat je kan. Deze komen uit je hart. Je hart vrij laten spreken, is iets wat we weinig doen. Omdat we ons hoofd meer vertrouwen. De logica is ons houvast geworden. Omdat we met logica kunnen voorspellen wat we al weten. En dat voelt veilig.

Alive & kicking

Maar reproduceren van wat we al weten om een leven te kunnen hebben, is iets anders dan een leven hebben om te ontdekken wie je bent en wat je in je mars hebt. Je voelt het verschil al. In het eerste geval gaat het om veiligheid en dus angst. In het tweede geval gaat het om ontdekken en vertrouwen. Wil je vrijheid en onafhankelijkheid ervaren, kunnen ontdekken en geven wat jij van nature volop te geven hebt, gun je dan een leven om te zijn en doen. En niet een leven om jezelf constant te moeten bewijzen ten opzichte van alles en iedereen. voor bestaansrecht.

Uniek

Leven om te ontdekken wie jij bent en waartoe jij in staat bent, levert energie. Waar leven voor bestaansrecht energie kost. Omdat het steeds om acties en reacties vraagt die jouw natuur geen recht doen. Dit maakt kwetsbaar waar écht leven sterker en krachtiger maakt. Laat zien wie jij bent, wat jou uniek maakt en daar ook voor kunnen staan. Dit maakt een wereld van verschil. Het op jouw manier zijn en doen, is heel anders dan het voegen naar de norm. Of het afzetten ertegen. Omdat beiden de norm als leidend bevestigen.

Met kracht

Heb jij een mooi idee, concept, bedrijf, of wat dan ook, waarmee jij iets teweeg wil brengen? Waar jij je met hart & ziel voor wil geven? Geef jezelf dan de ruimte om te ontdekken wie jij bent en wat jij aan capaciteit in huis hebt. Dit helpt je zo enorm om te gaan staan voor jezelf en jouw mooie missie. Waardoor mensen niet om je heen kunnen. Dat is wel anders wanneer je een positie probeert te verkrijgen op basis van waarden en normen. Dan moet je je zien te verhouden tot anderen. Constant. Terwijl door je eigen pad te volgen anderen van belang zijn om te kunnen schaven en schuren. En anderen je de kans geven om jezelf te zien en ervaren. Dat zet aan tot groei en bloei. Onvoorwaardelijk.

Leef om te geven

Wil jij zoveel mogelijk kunnen doen wat jij leuk vindt, goed kan, jouw plezier geeft? Wil je volop geven wat jij in huis hebt? Omdat je er energie van krijgt en van waarde kan zijn op je eigen en unieke wijze? Dan kan ik je helpen met een combinatie van coaching en communicatie. Ik help je zien en ervaren wie jij dénkt te zijn en werkelijk bent. Wat je dénkt te moeten doen en wat jij als geen ander doen kan. Om dit vervolgens in woord en beeld naar buiten te brengen. Zichtbaar en voelbaar te maken. Zodat jij krachtig en prachtig gaat staan voor wie jij bent en wat jij doet. Om verschil te maken. En de wereld een stukje mooier.