Doen & laten

Alles is communicatie. Hoe je met jezelf omgaat. Met de ander. Wat je laat zien aan jezelf en de wereld. En vice versa. Het vertelt iets. Zet in beweging. Mijn leven lang al hou ik van mensen en hun verhalen, maar ook van mooie, leuke, fijne dingen die mensen kunnen bedenken, maken en delen. En door de jaren heen, dankzij vele ervaringen in relaties, vriendschappen, werk en studies, ben ik heel veel wijzer geworden.

Tot een paar jaar terug spande ik me graag in om anderen zo makkelijk en mooi mogelijk te helpen realiseren. In relatie tot anderen, of in het behalen van gewenste resultaten die het waard zijn. Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap heb ik veel gewerkt in de horeca en bij Holland Casino. Na mijn studie wilde ik mijn kennis en ervaring inzetten bij IKEA. Met aandacht en support mensen zoveel mogelijk plezier uit hun werk helpen halen. Leek onmogelijk. Bij een uitgeverij heb ik me als een vis in het water gevoeld. Met zoveel mensen samen te mogen werken die ziel & zaligheid in hun werk stopten. Wat veel moois opleverde.

Door o.a. de financiële crisis en een relatiecrisis stond alles ineens op losse schroeven. Waardoor ik meer op mezelf moest vertrouwen en voor mezelf gaan staan. Het roer ging om. En ik koos voor de post-HBO opleiding Haptonomie. Geïnspireerd door een vriendin die al bijna haptotherapeut was en een fantastische ervaring bij therapeut. De ontdekking dat je zoveel meer mogelijkheden kan ervaren door niet alleen op je hoofd te varen, maar ook je gevoel serieus te nemen, wilde ik benutten ten gunste van anderen. Maar vlak voor mijn laatste jaar besloot ik te stoppen. Iets in mij zei me dat een carrière als therapeut niet mijn weg was. Mijn parttime baan bij een webbouwer hield ook op door een faillissement.

Toen kwam er een periode waarin ik veel eigen initiatieven ben gestart. Ik had de kans , durf en het verlangen om meer op mijn eigen manier en voorwaarden te doen. EdsParfait was in eerste instantie bedoeld voor kookboeken op maat. Ben nog steeds trots en blij met de producties die ik heb gemaakt i.s.m. diverse freelancers. Workshop aan de Keukentafel was een avontuur dat schuurde aan mijn conceptplan Lonked: mensen supporten om op een laagdrempelige wijze en zo dicht mogelijk bij zichzelf te delen wat ze in huis hebben. Voor meer vertrouwen, fans en klanten. Maar door haken, ogen, drempels liep het niet zoals bedacht. Pop-up restaurant en catering TokoPietjeBlanda, ooit als eenmalige ervaring bedoeld, maar twee jaar lang een heel leuk succes.